diumenge, 13 de juliol del 2008

Ocupacions al juliol


Una de les ocupacions a les que volia donar prioritat aquest juliol és la d'actualitzar els blocs. 
I continuo volent ! o sigui que ja puc anar espavilant !!


A pesar d'estar oficialment de vacances,  fa dies que al final de la jornada, no m'ha quedat temps o esma d'obrir l'ordinador per allò que no era estrictament imprescindible.


Als matins continuo treballant a l'escola en tasques d'aquelles que no llueixen però que són necessàries.I que els mestres que només estan uns poquets anys a l'escola poden eludir, però els que en portem  una pila, i amb intenció de continuar uns quants més, ens cal fer.  I últimament se'ns han acumulat algunes feines pendents. Bàsicament és ordenar, llençar, revisar, preveure ... 

Jo crec que és una part de la  feina comuna a moltes dedicacions. Fins i tot, a les parades del mercat , les venedores al matí molt aviat "paren" i després, quan tanca el mercat, els toca netejar, passar comptes, fer la comanda per l'endemà, ... 

Això que sembla de "lògica elemental" és difícil d'entendre. I  segons les veus populars, els mestres tenim casi tres mesos de vacances. I si treballes més és que ets "tonta de remate" perquè no aprofites l'oportunitat de fer el "panxi". O sigui que ja fa temps que he optat per no donar explicacions de què faig aquests dies (només a alguns íntims) i quant em fan comentaris sobre les moltes vacances dels mestres , m'esforço en pensar en una altra cosa, com ara la vida sexual de les tortugues, per exemple.


A l'escola no hi som tots, només uns poquets que necessitem deixar les coses preparades per començar al setembre . Encara ens queda una semaneta més de feina a l'escola. 


I de cangur, ... ai de cangur una mica més!  Fins acabar el mes. Perquè això és "multitasques" la Mire arriba a les 8:10 h. (m'acompanya a l'escola de 9 a 14h.)  a les 14:30h., mentre dinem a casa, s'afegeixen el Marc i la Laia  i a les 16:40h. anem a buscar al Pol. Ja hi som tots !!  I fins a 3/4 de 6 que comencen a arribar les seves mares.


I és que aquí hi ha una cosa que no encaixa 

Per una banda, les feines dels pares i mares cada cop tenen horaris més amplis, són més estressants, són més inestables ... i són més imprescindibles per mantenir l'economia familiar. 

Per l'altra banda, els nens i nenes continuen necessitant  qui els cuidi i s'ocupi d'ells. 

Mentre hi ha escola, esplais, avis,... això queda camuflat .  Però quan, a l'estiu,  es fa evident , tothom s'esbera. 


En aquest marc és quan es fa imprescindible el voluntariat de les àvies, avis, tietes, ... i es rondina perquè l'escola, pel mateix preu, no està oberta més hores, més dies i més mesos.


Sobre de la taula encara tinc el retall del diari Avui de finals de juny, amb l'article de Carles Capdevila amb el títol "Nens col·locats" que ve al cas i l'adjunto perquè aporta comentaris interessants.