diumenge, 29 de novembre del 2009

El so de la pluja

Aquesta tarda ha plogut una estona i ha coincidit amb que l'Anna C. m'ha enviat aquest vídeo realment espectacular. M'explica que Perpetuum Jazzile, una coral eslovena, reprodueix, sense l'ajut de cap instrument ni eina, tots els sons d'una tempesta, des que comencen a caure les primeres gotes, fins que es desfermen els trons. El vídeo està penjat al seu canal de Youtube des de fa sis mesos i ja ha tingut més de 6 milions i mig de visites, sense comptar les moltes altres còpies que circulen per la xarxa. La tempesta és el pròleg, de fet, de la seva versió de la famosa cançó "Africa" del grup Toto, tot un éxit dels anys vuitanta.
M'ha fet pensar en els "pals de pluja" que tant els hi agraden als nens.

Aquí expliquen com fabricar-ne un

Guarniments fets amb paper de revistes

Nadal s'acosta.
Comencem a pensar en guarnir la casa, l'escola ...
Aquest any què farem?
...
En el blog de Zakkalife exposen un tutorial per fer guarniments amb paper de revistes que els hi queden així de bonics

Posits

Tant a l'escola com a casa sovint fem servir un "posit" per anotar alguna cosa que ens cal recordar. A vegades el deixem, a la vista, en algun lloc que segur que haurem de mirar encara que no hi pensem (per exemple, al vidre de la porta del microones, a la porta de la nevera, ...). A vegades fem servir "posits" de diferents colors per associar la nota a un assumpte concret( Blau per telefonades, groc per encarrecs, ...) Però el que encara no m'ha passat mai és tenir un mosaic de "posits".
La Neus E. , si que en té experiència per què utilitza "posits" enganxats a la porta de l'armari o a la pared per memoritzar noms i dades per els exàmens. Des de l'estiu que està molt enfeinada preparant l'exàmen del M.I.R. d'aquest proper gener. Més val no pensar com estaran les parets de la seva habitació la Nit de Reis. Potser el Gaspar, Melcior i Baltasar trobaran alguna cosa semblant a això.
Aquest vídeo l'he trobat en aquest blog anomenat Zakkalife i que està ple d'idees suggerents

dissabte, 28 de novembre del 2009

jocs i joguines


Qualsevol cosaés pot convertir en una joguina i qualsevol situació pot portar a un joc.
Aixó també ho expliquen en aquesta web de reciclajoctradicional

descobertes dels més petits

Avui hem estat a Girona en un dinar organitzat al
voltant d'una preciosa i petita Judit. És petita però
plena d'energia i curiositat.Quan l'agafes a coll,
tota tu passes a ser el seu motiu de descoberta;
el collaret, les arrecades, les ulleres, .. tot és una
joguina fantàstica per descobrir i experimentar.
Al tornar a casa remenant entre les novetats dels
blogs n'he trobat un, Jugar i jugar, que dona la
casualitat que és de Girona i parla del joc dels
nens petits.
Entre altres coses hi recullen aquest vídeo que
resumeix aquest món de descobertes i de tendresa.

Calendaris d'advent

Just ara que falten pocs dies per començar el mes de desembre he descobert aquesta genial "troballa". Són de la web "Kireei. Cosas bellas" i com bé diu el seu nom està plena de coses boniques. Aquestes suggerències són d'ells i les transcric aquí per tenir-les més a mà i fàcilitar anar a les webs corresponents.Val la pena tafanejar-les; estan plenes d'idees boniques!
Així és que afeigeixo el RSS de Kireei, per estar al cas de les novetats.
Aquest diu que és del blog craftastica que també és una troballa ja que mostra ideas interessants. En aquest cas explica la manera de fer-lo força entenedora tot que està en anglès. Adjunta plantilla i tot.

Aquest altre és senzill, molt funcional però té moltes possibilitats. És de la web desingspongeonline
I el més genial de tots, però que és una petita obra d'art que no està al abast de qualsevol. És aquest de botons i petites figures de feltre de la web inchmark

dimecres, 11 de novembre del 2009

El temps passa massa depressa

Fa molts i molts dies que no escric cap entrada en aquest bloc. Em sap greu. Em falta temps per tot el que voldria. I a vegades, més de les que jo voldria, el temps se'm en va en tasques que jo no triaria. Quan esgarrapo una estoneta agafo el llibre que aquests dies porto, dins de la bossa, amunt i avall. M'agrada molt com s'explica, el que explica i com et fa pensar. Més d'un company, a l'escola, també l'està llegint. O el porta amunt i avall, dins de la bossa. El recomano a tots els que estem al costat dels nens.

També he descobert el blog de l'autor Joan Domènech Francesch que també em sembla intessant de seguir